Kontryhel

_20200428_032758_240x460List kontryhelu (Alchemilla vulgaris) vypadá jako dívčí sukýnka a pokud slunce nepraží jako šílené, často najdeme v jeho lůně kapku rosy. To nám říká, že kontryhel rád kouká ženám pod sukně a pokouší se jim tam navrátit průzračně čistou harmonii. Posiluje co je oslabené a čistí co je zaneřáděné. Kontryhelem se nelze předávkovat, pracuje i preventivně. Takže pokud vyrážíte do destinace s omezenou hygienou, kontryhel maximálně vybičuje ochranu intimní oblasti před nežádoucí nákazou.

Posilující schopnost kontryhele zasahuje do všech fází ženského cyklu. Zkrátka umocňuje správnou funkci reprodukčních orgánů od mládí ke klimakteriu. Kontryhel je odpovědí na slabou či nepravidelnou menstruaci, ale i na občasné krvácení mimo cyklus a případné záněty vaječníků nebo dělohy. Kontryhel pomáhá otěhotnět a také plod úspěšně donosit. Po porodu kontryhel stimuluje laktaci a urychluje hojení porodních cest. Kontryhel je prostě malý zázrak pro ženy – pro všechno, co skrýváme pod sukní 😊

Aplikace 

Čaj – kontryhel miluje vodu a vlastně reguluje životadárnou vlhkost na místech, která s dáváním života souvisí. V čaji je jako doma a dokonce má velmi příjemnou chuť! Na všechny výše uvedené potíže 3x denně šálek a ženské orgány budou brzy příst jako spokojené kotě.

Koupel – sedací lázeň z kontryhele pomůže čaji uspíšit výsledek, zejména pokud se jedná o nějaký druh znečištění pohlavních cest – infekce, mykózy a podobně. 3x denně 20 minut se může zdát hodně, ale na druhou stranu proč to uzdravení protahovat 😋

Kapsle – kdo má dostatečný příjem tekutin, může konzumovat kontryhel i nadrcený v želatinových kapslích. Je to asi uživatelsky nejjednodušší, ale já spíš doporučuji kapsle přidat v akutní fázi nějaké obtíže k čaji a/nebo sedací lázni. A nebo když jsme na té dovolené s omezenou hygienou a pravděpodobně i omezenou schopností připravit si tam čaj.

Kontryhel si moc nepotrpí na tinkturu ani masti, i když to není zcela vyloučené. Je to prostě fanda do vody!

Sumarizace účinků:

Analgesic  analgesic

Antifungal  antifungal antifungal antifungal

Tonic*  tonic_pul

Celková energie zvlhčující  energie_vlhko_pul.

Převažující chuť sladká  chut_sladka

*posiluje pohlavní orgány

Barometr bezpečnosti: 2. Výživná tonika (specifické účinky, lze podávat dlouhodobě, každodenně)

1 komentář: „Kontryhel

Napsat komentář