Bitter

Byliny s vysokým obsahem hořkých látek, které stimulují trávicí enzymy. Konzumují se většinou před jídlem, protože pomáhají zlepšit metabolismus, zejména metabolismus tuků a bílkovin.

Čaj

Nebývá obvyklým aperitivem, ale tu a tam můžete sáhnout pro řebříček, který potřebnými hořčinami disponuje a do čaje uvolňuje. Není však vhodný k dlouhodobému používání! Jemnější variantou může být lnice květel, které roste do pozdního léta všude dost a je neprávem přehlížená. Má velmi zajímavé květenství, které si s ničím jiným nemůžete splést.

Tinktura

Jakmile jde o hořčiny a alkohol, každého Čecha napadne pivo. Ale není to zdaleka jediná volba. Alkoholy obsahující pelyněk (což jsou i vermuty), šalvěj, jalovec, borovici, jablečník nebo třezalku jsou skvělým aperitivem. Nemusí mít vysokou koncentraci alkoholu, aby byly funkční. Vyzkoušejte připravit chutné variace. Doplnit je můžete hřebíčkem nebo skořicí.

Ocet

Pelyněk v octě je balzám na trávení i na játra. Může pomoci strávit buřty s cibulí, stejně jako může být součást předkrmového salátu.

bitter bitter bitter bitter bitter

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s