Carminative

Byliny pro zlepšení trávení se zaměřením na snížení plynatosti ve střevech. Většinou jde o rostliny běžně používané v kuchyních a nejlepší formou aplikace tedy bývá přímá konzumace.

Přímá konzumace

Do salátů nebo i tepelně upravených pokrmů podle chuti či receptů používáme saturejku, rozmarýn, libeček, tymián, kopr, fenykl nebo bazalku. Kdo snese k přímé konzumaci květy levandule, bude možná překvapen jak dobře fungují v této prekérní oblasti.

Ocet

Účinnost některých bylin proti plynatosti můžeme zvýšit jejich použitím v kyselém prostření, například v octě. Salátové zálivky jsou k tomu ideální. Ale můžeme si také během sezóny naložit čerstvou úrodu do octa a používat i během zimy, kdy obvykle konzumujeme těžší jídla a problémy s plynatostí se mohou vyskytnout s větší pravděpodobností. Pro naložení do octa jsou jako stvořené kopr, rozmarýn a tymián.

Čaj

Fenyklový, případně mátový čaj jsou jasnou volbou mimo hlavní bylinkovou sezónu a pro relativně rychlou či opakovanou aplikaci. Nebo když prostě nemáme chuť cokoli jíst.

Tinktura

Jako alkoholový macerát postačuje kvalitní chmelové pivo. Dvě deci po jídle jsou akorát, větší množství už jde na vrub chutí a nikoli léčení.

carminative carminative carminative carminative carminative

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s